Menu Zavřeno

Přátelé a příznivci autoklubu Úslava Blovice a setinových rallye,

rádi bychom všem posádkám poděkovali za nemalou účast, divákům za podporu, sponzorům za to, že nám pomohli závod uskutečnit a všem těm, kteří se podíleli na přípravách a organizaci za jejich práci. DĚKUJEME! Níže najdete ke stažení v pdf souboru slíbené výsledky z 5. ročníku Revival rallye Úslava uskutečněného 1. dubna 2023 v Blovicích. Avšak ještě několik slov. Přestože počasí bylo chladnější a s několika dešťovými přeháňkami, myslíme si, že se akce povedla. Budeme rádi za zanechání komentářů zde na webu nebo na našem Facebooku . Případně zaslání zprávy či e-mailu, co pro vás bylo zajímavé a co byste naopak zlepšili či chtěli v dalších ročnících vidět.

Letošní trasa, kterou vymyslel Milan Hlaváček, byla možná náročnější a s nějakými překvapeními oproti předešlým ročníkům. Celkově byl závod rozdělen na dvě části, kdy každá měla 70 km. Pro někoho měl závod opravdu 140 km, někdo najel o malinko více, ale i přesto věříme že i vám se závod líbil a užili jste si jej.


Zklamala nás minimální účast na besedě s účastníky, kterou si připravili Ondřej Martinec a  Ollie Roučková. Mysleli jsme si, že o jejich vyprávění z prostředí závodů koncepčně blízkých právě Revival rallye Úslava bude daleko vyšší zájem. Nestalo se a pro nás z toho plyne velké ponaučení pro další ročníky a podobné akce při nich. Za mně osobně i ostatní pořadatele musím říct, že jejich prezentace byla velice poutavá a vyprávění přineslo spoustu zajímavých poznání a rozhodně stálo za to, strávit s těmito optimisticky naladěnými lidičkami příjemný večer. Tímto bychom jim rádi a upřímně ještě jednou poděkovali, že si vyhradili čas a připravili poutavé vyprávění. Zároveň se chceme omluvit za nízký zájem, což jsme nepodchytili a beseda tak proběhla ve velmi komorní atmosféře.


Z původně přihlášených 83 posádek se nějaké odhlásily či odstoupily v průběhu závodu, avšak to nic nezměnilo na rekordní účasti, které si velmi vážíme. Do cíle pak dojelo 69 posádek. Přičemž v kategorii A se na 1. místě umístili Radek Zajíc – Josef Čermín s Trabantem 601, na druhém místě Jiří Vašátko – Hana Vašátková s Volvem Amazon 121 a na třetím místě posádka Jan Fajer – Jan Fajer ml. s VW Brouk. V kategorii B byli vítězi Luboš Janda – Miriam Jandová s vozem Opel Ascona B, na druhé příčce se umístili Karel Šlajer a Jaroslava Šlajerová se Škodou 110 R a na bronzovém stupni Jiří Michálek – David Michálek se Škodou Favorit 135L. Kategorie C přinesla vítěznou posádku Aleš Lexa – Šárka Kadlecová s vozem Lancia Delta HF Integrale, na druhé pozici skončila posádka ve složení Jiří Pecka – Patrik Pecka a vůz Škoda Fabia a na třetím místě posádka Michal Krejčí – Iveta Fialová se Škodou Octavií. V katerogii nejnovějších vozů se na 1. místě umístili Zdeněk Matas a Dana Vyletová se Suzuki Swift, na druhém místě David Prošek a Šárka Prošková s vozem Ford Fiesta ST180 a bronzový pohár převzali Jan Ouška a Jan Fazekaš s vozidlem Hyundai i30.

Co se celkových výsledků týče tak absolutními vítězi se stali Radek Zajíc a Josef Čermín s Trabantem 601, stříbrný pohár si odnesli Luboš Janda a Miriam Jandová závodící s vozem Opel Ascona B a třetí příčku obsadili Aleš Lexa a Šárka Kadlecová v Lancia Delta HF Integrale. Gratulujeme!
Gratulujeme i ostatním posádkám, že dojely do cíle a v pořádku a přestože si neodnesly výhry, soutěž pro ně měla smysl, potrénovaly či se sešly s přáteli a užili si opět skvělý den.

Budeme rádi za zpětnou vazbu a názory, co bylo dobré a co špatné. Pokud máte nějaké zajímavé fotky ze soutěže, o které byste se rádi podělili, pošlete nám je na e-mail, na Facebook (avšak ztratí se kvalita) či pokud znáte někoho z pořadatelů a potkáváte se, můžete nám je dodat na flash disku a my je poté zveřejníme. O oficiální fotografie se stará paní Markéta Supíková z Fotografie Navrátil, u které si lze objednat fotoknihu ze závodů. Uvolněné fotografie po jejich zpracování budou k dispozici na webu či facebboku stejně tak, jako video, které pro nás zpracovává pan Bohumil Mášek.

Celá soutěž by se neobešla bez podpory ať už věcné či finanční od našich sponzorů, kterými byli: město Blovice, Peugeot Plzeň, Toyota Dolák, KLAUS TIMBER, UNIBRICK, RECA, Zdeněk Mašek – revize a elektroinstalace, střední škola a základní škola Oselce, Kraus stavebniny, dřevovýroba HEPA, Václav Skřivan – zemní práce a autodoprava, Autodíly Z+D Blovice, BENZINA Blovice, Cink – prodej uhlí. Vám všem také patří velké díky!

A tady už slíbená pdf s výsledky:


Stanislav Mašek
4. 4. 2023

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *