Menu Zavřeno

Automobilová orientační soutěž Blovickem 2023

sobota 10. 6. 2023Železný Újezd

S ohledem na projevený zájem o orientační automobilový závod, o kterém jsme se zmínili při nedávném Revival rallye Úslava Blovice 2023, jsme se rozhodli jej uskutečnit a připravit tak, doufáme, příjemný sobotní den pro všechny příznivce automobilů a orientačních soutěží avšak s ohledem, aby se soutěže mohli zúčastnit začátečníci i posádky s dětmi. Kromě toho je cílem námi organizovaného závodu navázat na dlouholetou tradici v pořádání Branných Orientačních Automobilových Soutěží a Automobilových Orientačních Soutěží na Blovicku a také podpořit ohleduplnost a zodpovědnost v silničním provozu a tím přispět ke snižování dopravní nehodovosti. Byli bychom rádi, kdyby tato soutěž byla pro vás nejen příjemně stráveným dnem, ale i příležitostí pro setkání s přáteli či novými lidmi a současně rozšířila obzory nebo oživila pravidla silničního provozu a poskytování první pomoci. Namístě je také poděkování starostovi města Blovice Bc. Robertovi Zelenkovi a starostovi obce Čížkov panu Martinovi Třeštíkovi, kteří převzali záštitu nad touto soutěží.

Pro ty z vás, kteří neví o jaký typ závodu se přesně jedná, doporučuji navštívit například Wikipedii, kde je základní shrnutí (Automobilová orientační soutěž – wiki). Každopádně AOS je soutěž založena na přesnosti, správné navigaci, spolupráci v týmu, obsahuje branné prvky jako hod granátem, zdravovědu apod. Čas v této soutěži hraje sekundární roli a je vyžadováno dodržování pravidel silničního provozu.

Zaujalo vás to? Přečtete si propozice soutěže a pokud se budete chtít zúčastnit, neváhejte a vyplňte přihlášku, kterou zašlete na e-mail ak-uslava@seznam.cz.

INFORMACE

Detailní informace najdete v propozicích, které jsou ke stažení níže. Nicméně posádka vozu musí být minimálně dvoučlenná. S ohledem na cílovou skupinu se jedná o soutěž s nižší náročností a pojede se podle jednodušších itinerářů. Posádky budou rozděleny do 3 kategorií dle roku výroby vozu (rozhoduje zápis v malém TP), se kterým pojedou.

kategorie A – „socialistické“ vozy do roku výroby 1989 včetně
kategorie B – ostatní vozy do roku 1989 včetně
kategorie C – vozy rok výroby 1990 a novější

TERMÍN

sobota 10. června 2023

UMÍSTĚNÍ DISPEČNINKU: Hostinec Pod Rozhlednou,
Železný Újezd 71, 335 63 Čížkov
GPS souřadnice: 49.5626014N, 13.6743025E
(https://goo.gl/maps/iXVdfuajQRFwnjAD7)

DŮLEŽITÉ DOKUMENTY KE STAŽENÍ

ŘEDITELSTVÍ SOUTĚŽE

Ředitel:                                 Milan Tomášek
Hlavní pořadatel:                   Miloslav „Milda“ Šipla
Vedoucí tratě:                       Milan „Oldo“ Hlaváček
Hlavní rozhodčí:                    Zdeněk Mašek
Vedoucí JZ:                          Stanislav Josef Mašek
Vedoucí soutěžních prvků:     Irena Hajnárová
Výpočty:                                 Josef „Fredy“ Vogeltanz

Těšíme se na vaši účast!

Za Autoklub Úslava Blovice
Stanislav Mašek