Menu Zavřeno

A je to tady zase… Také se Vám zdá, jako by to bylo nedávno, kdy jsme se bavili pátým ročníkem soutěže? Nám ano a už nějakou dobu pro Vás připravujeme ročník šestý. Už máme základní obrysy, promyšlené tratě nějaké to překvapení a dokonce první přihlášené posádky. Těší nás velký zájem a je to pro nás i velká zodpovědnost, abychom udrželi stejnou nebo ještě vyšší úroveň oproti předchozím ročníkům. Tak se podívejme, co pro Vás máme. 🙂

O co tady jde?

Chystáme pro Vás 6. ročník motoristické soutěže Revival Rallye Úslava 2024. Opět se jedna o zkoušky formou jízdy pravidelnosti, tj. dodržování předepsaného jízdního průměru v daném úseku. Soutěž má letos jednu etapu, kterou projíždějí posádky dle stanoveného jízdního průměru. V cíli těchto etap jsou časové kontroly (ČK), do kterých musí posádka přijíždět ve stanovenou minutu. To nebývá pro větší problém. Jízdní průměry jsou nastaveny tak, aby je zvládly i starší vozy, a tak se před ČK spíše čeká. Navigace na trase probíhá podle itineráře a speciálních symbolů, které vždy označují důležitá místa. Zpestřením jsou pak testy přesnosti (TP), což je největší zábava a zároveň také disciplína, která rozhoduje o vítězi. Jedná se o měřené úseky, které se snažíte projet s přesností na setinu sekundy. Například cílem testu přesnosti může být ujetí vzdálenosti 100 m za 20 vteřin. Přesnost průjezdu je měřena na 1/100 sekundy a za každou setinu sekundy odchylky od ideálního času dostává posádka jeden trestný bod. Posádka, která bude mít v cíli nejmenší počet trestných bodů, vítězí. Test přesnosti (TP) může mít mnoho podob. Vždy je ale vše potřebné vyznačeno v itineráři a na trati je TP viditelně označen značkami.

Bude zábava a čas na pokec?

Zábava to musí být! Ačkoliv se jedná o profesionálně organizovanou akci s pevně stanovenými pravidly, kde o vítězi rozhoduje perfektní souhra řidiče, spolujezdce a jejich vozu a ač je adrenalin s chytáním setin sekundy jistě zážitkem, chceme abyste měli během akce dostatek času i na setkání s přáteli, popovídání si se stejně naladěnými lidmi a také to mohla být sobota strávená i s vašimi blízkými. Před závodem se sejdeme na Blovickém náměstí, kde jsou auta zaparkována a každoročně je co vidět. Soutěžící se mohou dát do řeči mezi sebou, děti si prohlídnou ostatní vozy a to historické ale i soudobé. V průběhu závodů bude čas na oběd, malé občerstvení a navíc se pro vás snažíme připravit malé překvapení – exkurzy… kam? O tom zase příště.

Jak k tomu přijdu jako divák?

Diváci uvidí zajímavé vozy od veteránů s rokem výroby i před 1945 až po soudobá vozidla. Jdeme s aktuálním trendem a je možno se přihlásit s vozidly s alternativním pohonem. S ohledem na systém soutěže a její základní prvek není možné, abychom zveřejnili trasy kudy vozidla pojedou. Pro diváky je nejzajímavější částí sobotní ráno před startem, kdy mohou na Blovickém náměstí vidět vozidla, často veterány a poté zase odpoledne, kdy jsou opět vozidla zaparkována na Blovickém náměstí.
Také je možnost podívat se na první zkoušku na Polygonu (pro místní na osmičce) na Hradišti. Odkaz na mapu zde: https://maps.app.goo.gl/jHnb5JjbpDbbu7C47. Souřadnice pro Google mapy jsou: 49.574004, 13.542121.

Zaujala Vás myšlenka této soutěže? Chcete se dozvědět více podrobností? Tak se podívejte na Revival Rallye Úslava 2024, nebo navštivte náš Facebook Autoklubuslava, kde pravidelně informujeme. Také můžete v sekci Akce najít informace o starších ročnících nebo se v galerii podívat na fotky z předešlých akcí. Také pomohou propozice.
Pokud Vás akce zaujala a chtěli byste si tento závod zkusit, porovnat dovednosti s jinými jezdci, užít si fajn sobotu v přátelské atmosféře, tak vyplňte přihlášku (ke stažení níže) a pošlete ji na e-mail ak-uslava@seznam.cz.


Děkujeme za přízeň a budeme se na Vás těšit.
Vedení autoklubu Úslava Blovice

Seznam již přihlášených posádek naleznete zde.

Za podporu děkujeme městu Blovice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *